Logótár3 (mini)

2000 válogatott logó nemzetközileg elismert tervezőktől

Szerző: Bill Gardner, Catharine Fishel
Méret: 143 x 162 mm
Terjedelem: 376 színes oldal
Kivitel: ragasztókötött, puhatáblás (fülekkel)
Megjelenés időpontja: 2009. november

Bolti ára: 4225 Ft
Webshop ár: 3591 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

 

 

  

 

A sorozat hasonló
jellegű könyve: 

Logótár2 (mini)

A Scolar Design-sorozat egyes kötetei a világ más tájain dolgozó grafikusok keze alól kikerülő munkák bemutatásával kitekintést nyújtanak a design aktuális nemzet­közi trendjeire, friss ötleteket, inspirácót adnak ter­vező­grafi­kusnak és megbízónak egyaránt.

 

A Logótár-sorozat harmadik tagja

A könyv a korábban megjelent Logótár és Logótár2 című kötetek folytatásaként újabb nagyszerű válogatást mutat be a LogoLounge.com weboldalra beküldött több mint 65 000 alkotás közül.

 

Kimeríthetetlen ötletforrás

A logót egy cég arculatának egyik legfontosabb elemeként tartják számon, épp ezért tervezése a legnagyobb szakmai kihívást jelentő feladatok közé tartozik.

Reményeink szerint a logótár 2000 logót tartalmazó gyűjteménye segítséget nyújt e komoly feladat megoldásában, szín- és formavilága számos hazai grafikus ötlet- és ihletadó forrásává válik.

A zsebkönyv formátumú kiadás az amerikai Rockport Kiadó LogoLounge című köteteinek tartalmát sűríti össze egy könyvbe. A kézikönyv a hosszas leírásokat mellőzve, kizárólag a logók bemutatására koncentrál; kompakt, épp ezért jól forgatható, hasznos ötletforrás minden logótervezés iránt érdeklődő számára.

 

Tematikus csoportosítás – könnyű keresés

A témakörök alapján 21 csoportba rendezett gyűjteményben könnyű a célzott keresés és az eligazodás. Az egyes témakörök szerint bemutatott logók jól példázzák, hogy azonos kategórián belül is születhetnek eltérő stílusú alkotások.

A témakörök között megtalálhatók például

  • kezdőbetűkből kialakított,
  • tipografált és kalligrafikus,
  • emberi alakokból és fejekből kialakított,
  • geometriai formákon, szimbólumokon alapuló,
  • természeti formákra, állatalakokra építő logók.

 

Imprint kiadás angol oldalakkal

E kiadvány rendkívül gazdag és változatos képi anyagával elsősorban a vizualitásra épít, így csak minimális szöveges információt tartalmaz. Ennek köszönhetően lehetséges a könyv – az eredeti angol nyelvű változatnál is kedvezőbb árú –, ún. imprint kiadása, amelyben csak a téma megértését segítő szöveges oldalak magyar nyelvűek.

A kötet kétnyelvű tartalomjegyzéke könnyű eligazodást tesz lehetővé az angol nyelvű belső fejezetkezdő oldalak között.

A kevésbé fontos szöveges részek – pl. a többnyire nemzetközi alkotók és megrendelők megnevezése – angol nyelvűek maradtak.

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló