A forma művészete

Mozgalmak és stílusok hatása a kortárs formatervezésre

Szerző: Lakshmi Bhaskaran
Méret: 170 x 220 mm
Terjedelem: 256 színes oldal
Kivitel: cérnafűzött, keménytáblás
Megjelenés időpontja: 2007. január

Bolti ára: 5995 Ft
Webshop ár: 5096 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

  

A könyv nemcsak a XX. század legjelentő­sebb mozgalmainak stílusjegyeit, kulcs­szemé­lyiségeit mutatja be, gazdag képanyaga révén az irányzatok napjaink formatervezésére gyakorolt hatását is megismerhetjük.

 

Egyedülállóan friss képanyag

Az egyes irányzatok sajátosságait és máig tartó hatását kiválóan szemlélteti a könyv friss képanyaga, amely műtárgyakat, napjaink használati tárgyait és betűtípusokat egyaránt felsorakoztat. A bemutatott példák az ipari forma­tervezéstől az alkalmazott grafikán, a betűtervezésen és a képzőművészeten keresztül az építészetig számos művészeti ágat ölelnek fel.

 

Áttekinthetőség, összefoglaló táblázatok

A főbb jellegzetességek gyors áttekintését segítik az egyes mozgalmaknál megtalálható összefoglaló táblázatok, amelyek a  meghatározó stílusjegyeket, a legfontosabb tudnivalókat és a kapcsolódó mozgalmakat sorolják fel.

Az irányzatok közötti eligazodásban négy időrendi táblázat is segítséget nyújt, melyekben megtaláljuk a mozgalmakat, a jelentősebb eseményeket, az egyes alkotókat és alkotásaikat. A könyv könnyen használható útmutató a tanulni vágyók és a szakmabeliek számára egyaránt.

 

A forma nyelve

A formatervezés ma már nem egyszerűen formai vagy funkcionális kérdéseket vet fel. A formatervezés olyan nyelvezetté vált, amelyet tökéletesen értenünk kell, ha hatékonyan kívánjuk alkalmazni. Ehhez nyújthat kapaszkodót A forma művészete, amelynek segítségével a tervezők megbízásaikra is könnyebben találnak egyedi, kreatív megoldásokat.

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló