1000 étterem, bár és kávézó grafikai világa

Feliratoktól a logókig, és minden egyéb,
amit a vendég lát

Szerző: Luke Herriott
Méret: 229 x 229 mm
Terjedelem: 320 színes oldal
Kivitel: cérnafűzött, flexibilis fedél
Megjelenés időpontja: 2007

Bolti ára: 5995 Ft
Webshop ár: 5096 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

A könyv jelenleg nem rendelhető, helyette hasonló jellegű köteteinket ajánljuk:

1000 termékdesign
1000 üdvözlőlap és meghívó
1000 csomagolásdesign
1000 kereskedelmi grafika
1000 táska, tasak, cédula és címke

A Scolar Design-sorozat egyes kötetei a világ más tájain dolgozó grafikusok keze alól kikerülő munkák bemutatásával kitekintést nyújtanak a design aktuális nemzet­közi trendjeire, friss ötleteket, inspirácót adnak ter­vező­grafi­kusnak és megbízónak egyaránt.

 

Jó kávénak is kell a promóció

Vacsora után az étteremből hazavitted a jópofa tányéralátétet, esetleg söralátétet? Maradt már nálad ízléses étlap, netán gyűjtöd a bárok egyedi gyufásdobozait? Fogyasztó lettél!

A vendéglátóipart erős verseny jellemzi: ezt vendégként élvezzük, a pult túloldalán azonban ringbe kell szállnunk. A túléléshez elengedhetetlen a megfelelő marketing és az egyedi, vendégcsalogató arculat kialakítása. Egy étterem arculata a fenséges lakomák ígéretétől az olcsó, de barátságos légkörű falatozásokig sok mindent sugallhat. A design is hatással van arra, kik térnek majd be, mit fogyasztanak, mennyit időznek, mekkora összeget hagynak majd a felszolgálónál, és ami a legfontosabb: visszatérő vendégek válnak-e majd belőlük.

Kávézótól szusibárig

Könyvünk a világ különböző tájain működő éttermek és kávézók bemutatásával világít rá arra, hogy miként fogja egységbe a megfelelően kialakított arculat egy gasztronómiai vállalkozás vizuális megjelenését – legyen szó fali dekorációról, a bejárati ajtó díszítéséről, kirakatgrafikáról, papírszalvétáról vagy akár a mellékhelyiség designjáról.

A gyűjtemény forrásul szolgálhat mindazon grafikusoknak és designereknek, akik le szeretnék nyűgözni vendéglátóiparhoz tartozó ügyfélkörüket.

Ám ne feledjük, hogy a zaccos kávét a leghangulatosabb enteriőr sem feledteti...

 

Mit tartalmaz a könyv?

A könyv 1000 fotón az alábbi, vendéglátóiparban használt kommunikációs eszközökre mutat be példákat:

  • táblák, jelek, feliratok,
  • logók,
  • étel- és itallapok,
  • csomagolások,
  • promóciós eszközök,
  • arculati anyagok.

 

Imprint kiadás angol oldalakkal

E kiadvány rendkívül gazdag és változatos képi anyagával elsősorban a vizualitásra épít, így csak minimális szöveges információt tartalmaz. Ennek köszönhetően lehetséges a könyv – az eredeti angol nyelvű változatnál kedvezőbb árú – ún. imprint kiadása, amelyben csak a téma megértéséhez feltétlenül szükséges szöveges oldalak magyar nyelvűek.

A kötet kétnyelvű tartalomjegyzéke könnyű eligazodást tesz lehetővé az angol nyelvű fejezetkezdő oldalak között.

A kevésbé fontos szöveges részek – pl. a többnyire nemzetközi alkotók és megrendelők megnevezése – angol nyelvűek maradtak.

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló