Fotósszemmel

Képkompozíció a digitális fényképezésben

Olvasson bele!

Szerző: Michael Freeman
Méret: 235 x 255 mm
Terjedelem: 192 színes oldal
Kivitel: ragasztókötött, puhatáblás
Megjelenés időpontja:
2011. szeptember

Bolti ára: Ft
Webshop ár: 0 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

 

 

Lapozzon bele!

Egy fénykép sikerének kulcsa a kompozíció. A fotográfus tudásának legfontosabb elemei közé tartozik az a készség, hogy a valóság egy szeletében észrevegye a fotótémát, majd a rendelkezésre álló képelemeket hatásos, magával ragadó kompozícióba rendezze.

 

Képkompozíció a digitális korban

A digitális fényképezés megjelenése új, izgalmas megvilágításba helyezte a kompozíció témakörét – egyrészt mivel a digitális fényképezőgép közvetlen visszajelzése lehetővé teszi a kép azonnali értékelését és korrekcióját, másrészt pedig azért, mert a képszerkesztő programok az exponálást követően is módot adnak a kép megváltoztatására és a kívánt részletek hangsúlyossá tételére. Így született meg a digitális fotózás korábbiaktól eltérő stílusa.

A könyv segítséget nyújt azoknak a képességeknek a kifejlesztésében, amelyek a fotó témájának kiválasztásához és a hatásos digitális fényképek készítéséhez elengedhetetlenek. A szerző nemcsak a kompozíció hagyományos megközelítéseit ismerteti, de kitér arra a digitális technikával megjelent új szemléletmódra is, amelynek tudatában a fotós exponáláskor már figyelembe veszi a digitális képszerkesztés, átalakítás, montázskészítés lehetőségeit – azokat az új eszközöket, amelyek elősegíthetik, hogy akár a keresőablakban látottaktól lényegesen különböző kép születhessen.

 

Amit a könyvről tudni érdemes:
 
  • A képkompozíció kérdéseit a digitális technika lehetőségeinek figyelembevételével mutatja be
     
  • Kitér a hagyományos módon, keresőablak segítségével készült kompozíciókra, és a képkészítés új módszereire is, amelyeket a digitális képszerkesztés tett lehetővé
     
  • Megmutatja, hogy miként hozzuk ki a témából a lehető legtöbbet a helyzet és a helyszín elemzése segítségével
     
  • Valós fotográfiai megbízások alapján készült közérthető példákat ismertet, és sematikus ábrákkal magyarázza el, hogyan és miért mûködnek a képek

 

A szerzőről

Michael Freeman nemzetközileg elismert fotográfus és író, aki az egzotikus úti célok, az építészeti alkotások és az ázsiai kultúra fotózására szakosodott. Különösen nagy hírnévre tett szert a speciális effektek terén szerzett szaktudása révén. Hosszú évekig volt vezető fotográfus a Smithsonian magazinnál, valamint dolgozott a Time-Life Books és a National Geographic megbízásából is. Michael több mint húsz könyvet írt a fotográfiáról.

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló