1000 üdvözlőlap és meghívó

Kreatív levelezési formák minden alkalomra

Szerző: Aesthetic Movement
Méret: 229 x 229 mm
Terjedelem: 320 színes oldal
Kivitel: cérnafűzött, flexibilis fedél
Megjelenés időpontja:
2010. november

Bolti ára: 6995 Ft
Webshop ár: 5946 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

 

 

Az 1000-es sorozat kötetei a világ más tájain dolgozó tervezők keze alól kikerülő munkák bemutatásával kitekintést nyújtanak a design aktuális nemzetközi trendjeire, friss ötleteket, inspirácót adva alkotóknak és megbízóknak egyaránt.

 

Az értesítés művészete

Az 1000 üdvözlőlap és meghívó című kötet a grafikai tervezés egyik legkötetlenebb, a kreativitásnak leginkább teret adó „műfaját” mutatja be 1000 képben. Az itt látható anyagokkal sokszor találkozhatunk mindennapjaink során, szóljanak akár egy új családtag érkezéséről vagy új lakcím bejelentéséről. De találunk a könyvben galéria-megnyitóra és esküvőre szóló meghívót, különféle eseményekről informáló posztereket, ünnepi üdvözletet és születésnapi jókívánságokat, ajándékkísérő kártyákat és megannyi más remek ötletet.

 

Papíron az igazi

A tömeges e-mailek és elektronikus meghívók korában egyre ritkábbak, és egyúttal egyre különlegesebbek is a kézbe vehető üdvözlőlapok. A könyv szerkesztőihez beérkező mintákat látva az a döntés született, hogy a kötetből kimaradnak a digitális kommunikáció megjelenési formái, és kizárólag a nyomtatott üzenetekre összpontosítanak.

Hiszen a nyomtatott kártyák nem csupán üzenetet közvetítenek, hanem sokszor egy adott esemény, különleges alkalom tárgyi emlékévé is válnak. Ahogyan a társadalom vizuális érzékenysége egyre nő, a designerek mindinkább törekednek arra, hogy alkotásaik kiemelkedjenek a többi közül, és megragadják a szemlélő figyelmét. Ehhez eszközök egész tárháza áll a rendelkezésükre, az egyedi ábrázolásmódtól kezdve az ötletes szövegezésen és a szokatlan anyagfelhasználáson át a különleges nyomdatechnikákig.

 

Kézműves megoldások és demokratizálódás

Az utóbbi években jelentősen eltolódott a hangsúly a kézműves alapanyagok és az egyedi nyomdatechnikák felé, és a tervezők mindezeket hatékonyan, harmonikus kapcsolatban ötvözik a profi grafikával és tipográfiával. Végül pedig fontos megemlíteni, hogy a könyvben bemutatott munkák nagy hányada használt környezetbarát, újrafeldolgozott papírt, ezzel is tükrözve a designertársadalom téma iránti érzékenységét.

A válogatás tanúságot tesz a design demokratizálódásáról is, hiszen a könyv oldalain egymás mellett láthatunk tömegesen gyártott és korlátozott példányszámú, kézzel rajzolt és számítógépes grafikával készült, hagyományos vagy éppen igen szokatlan nyomdatechnikai megoldásokat felhasználó munkákat.

 

Témák szerint csoportosítva

A kötetben bemutatott kiadványok az alábbi kategóriákat ölelik fel:

  • üdvözlőlapok,
  • egyedi üdvözletek,
  • reklámanyagok,
  • értesítők, közlemények,
  • meghívók.

 

Imprint kiadás angol oldalakkal

E kiadvány elsősorban a vizualitásra épít, így csak minimális szöveges információt tartalmaz. Ennek köszönhetően lehetséges a könyv – az eredeti angol nyelvű változatnál is kedvezőbb árú – ún. imprint kiadása, amelyben csak a téma megértéséhez feltétlenül szükséges szöveges oldalak magyar nyelvűek.

A kötet kétnyelvű tartalomjegyzéke könnyű eligazodást tesz lehetővé az angol nyelvű fejezetkezdő oldalak között.

A kevésbé fontos szöveges részek – pl. a többnyire nemzetközi alkotók és megrendelők megnevezése – angol nyelvűek maradtak.

  

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló