Nyomdai megrendelők kézikönyve

A könyv átfogó képet ad a nyomdatermékek előállításának folyamatáról; röviden bemutatja a folyamat lépéseit, a leggyakoribb nyomtatási technológiákat és nyomtatás utáni műveleteket. Segíti a megrendelők és a nyomdával kapcsolatban állók eligazodását a nyomda világában.

 

Kinek hasznos, miért hasznos?

Egy nyomdatermék előállítása számos részfolyamatot, szereplőt és eljárást foglal magába. Ezek valamilyen szintű ismerete elengedhetetlen mindazok számára, akik a folyamat előkészítési fázisában részt vesznek, legyen szó megrendelőkről, kapcsolattartókról, szerkesztőkről, grafikusokról vagy nyomdai előkészítéssel foglalkozókról.

A könyv gazdagon illusztrált fejezetei számos részműveletbe engednek bepillantást, így nagyobb rálátást adnak a folyamat egészére; segítenek megérteni az egyes fázisban felmerülő kérdéseket és problémákat, amelyek kivédése, megoldása is egyszerűbbé, gyorsabbá válik, ha az érintettek értik egymás szavát, közös nyelvet beszélnek.

Szerző: David Bann
Méret: 170 x 223 mm
Terjedelem: 224 színes oldal
Kivitel: cérnafűzött, műanyag borítóval
Megjelenés időpontja: 2008. január

Bolti ára: 5995 Ft
Webshop ár: 5096 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

A nyomdai munkafolyamat

A nyomtatás történetének rövid áttekintését követően a kötet a gyártási folyamat főbb lépéseit ismerteti, kitérve a könyv­gyártás kérdéseire is. Sorra veszi többek között a szöveg és képeredetik szerkesztését és nyomdai előkészítését; a proofok és nyomólemezek különböző típusait, valamint ezek ellenőrzésének módját; a nyomtatási eljárások előnyeit és hátrányait; a papírok típusait és tulajdonságait; valamint a különböző nyomtatás utáni/kötészeti műveleteket.

 

Együttműködés a nyomdával

A kötet külön figyelmet szentel a nyomdaválasztás és a nyomdával való kapcsolattartás kérdéseinek. Bemutat árajánlatkérő formanyomtatványt, felsorolja azokat a speci­fi­kációkat, amelyeknek egy megrendelésen feltétlenül szerepelniük kell, szót ejt az ár és a minőség össze­függéseiről, a nyomdai munkák menedzseléséről, a minőség-ellenőrzésről és a nemzetközi beszállítókról is.

 

Szószedet, táblázatok és képletek

A könyvet 28 oldalas szószedet egészíti ki, melynek magyarázatai segítik a nyomdai előkészítési, nyomda­technikai és kötészeti szakkifejezések megértését.

A függelék részét képező táblázatokban megtalálhatók a szabványos papírméretek, a képletek pedig a könyvek gerinc­vastagságának kiszámításához adnak segítséget.

 

Tovább a könyv tartalomjegyzékéhez

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló