Kockák, négyzetek és rácsok

Kommunikáció mintákkal

Szerző: Mark Hampshire és Keith Stephenson
Méret: 165 x 165 mm
Terjedelem: 256 színes oldal
Kivitel: cérnafűzött, puhatáblás
Megjelenés időpontja: 2008. május

Bolti ára: 4995 Ft
Webshop ár: 4246 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

  

A mintákban rejlő kommunikációs lehetőségeket bemutató új könyvsorozatunk első tagja a legszigorúbbnak tartott alapforma világába kalauzolja az olvasókat.

 

A négy sarok hatása

A négyzetek és kockák rendet, szabályszerűséget, precizitást, minimalizmust és modernizmust sugallnak. A milli­méter­papírtól és a kockás füzettől kezdve a pixeleken és az épülethomlokzatokon keresztül a rácsokig és a közlekedési táblákig négyzetek és kockák alkotják életünk kereteit. Összefonódnak történelmünkkel is, amint ezt a zászlók, az emblémák és a hagyományos skót kockás szövetek bizonyítják.

 

Példák az élet minden területéről

A közel 700 fotó révén a négyzet ihletadó hatását a legkülönfélébb művészeti ágak alkotásain követhetjük nyomon, a példák a legváltozatosabb élethelyzetekben bukkannak elénk. Textiltervezés és divatipar, építészet és címertan, nemzeti identitás és csoporthoz tartozás, graffitik és köztéri díszek, kirakós játékok és bútortervezés, grafikai tervezés és közúti jelek, pixelek és mozaikok, periódusos rendszer és modulháló mutatja a négyzet hatalmát.

 

Informatív és inspiratív

A bemutatott példák mellett magyarázatot találunk a minták eredetéről, a főbb stílusirányzatokról, valamint hatásukról is. A változatos képanyag kreatív ötletek páratlan forrása lehet, a legkülönfélébb környezetben előforduló négyzetek és kockák átfogó gyűjteménye izgalmas mintákkal szolgálhat a formatervezők és a designerek számára.

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló