Divattitkok

1000 apró részlet a nyakkivágástól a derékvonalig, a zsebektől a pliszékig

Szerző: Macarena San Martin
Méret: 235 x 235 mm
Terjedelem: 376 oldal
Kivitel: puhatáblás, cérnafűzött
Megjelenés időpontja:
2011. szeptember

Bolti ára: 6995 Ft
Webshop ár: 5946 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

 

 

Lapozzon bele!

A Scolar Design-sorozat egyes kötetei a világ más tájain dolgozó alkotók keze alól kikerülő munkák bemutatásával kitekintést nyújtanak a design aktuális nemzetközi trendjeire, friss ötleteket, inspirácót adnak designernek és megbízónak egyaránt.

 

…mert a lényeg a divatban is a részletekben rejlik!

A divat hagyományos részletei, mint a mandzsetta, a zseb, a szűkítő vonal, illetve a számtalan „titkos apróság” felbecsülhetetlen értékkel bírnak napjaink divattervezői számára: a ruházat szembeszökő, trenddiktáló alkotóelemei megkülönböztetik, kiemelik a tervezők ruhadarabjait a kifutón és az utcán egyaránt.

A Divattitkok alapos és összefoglaló kézikönyv – nagyszerű áttekintést nyújt a divat részleteinek világáról, és több ezer színes fényképen mutatja be a világ legkülönbözőbb pontjairól származó divattervezők bámulatos munkáit.

Olyan ihletadó forrásgyűjteményt tartasz a kezedben, amelynek helye van minden divattervező, stylist, a divat terén dolgozó szakember, sőt minden hétköznapi divatőrült könyvespolcán – ajánljuk mindenkinek, aki a részletek megszállottja.

 

Mitől lesz egyedi?

Mindannyian tisztában vagyunk a részletek jelentőségével, hiszen egy termék épp a különleges és a többi árutól eltérő jegyei miatt válik egyedivé. A divatban sincs ez másképp. Ezt bizonyítják azok a részletek, amelyek mára számos divatház védjegyévé váltak, például a Chanel-féle nyakvonal, amelyet Karl Lagerfeld évről évre megújít, vagy a „caracola” elnevezésű fodrok, melyeket a tekintélyes spanyol Victorio & Lucchino tervezőpáros szabadalmaztatott. De vannak olyan részletek is, amelyek egy-egy kor jelképévé váltak, ilyen például a Madonna egyik turnéjára készült Gaultier-fűző, amely a ’90-es évek elején a divat egyik szimbólumává nőtte ki magát.

A viselettörténet jól szemlélteti, milyen fontos szerepet töltöttek be a részletek a divatban. Évszázadokon át ezek határozták meg az egyes korszakok jellegzetes vonásait, s irányadónak bizonyultak a különböző társadalmi osztályok és csoportok megkülönböztetéséhez. Az új elemek az inspiráció kimeríthetetlen tárházát jelentik a divattervezők számára. A divat varázsa abban rejlik, hogy folyamatosan fejlődik; elegyíti az új és a hagyományos anyagokat, kutat és felfedez, újraéleszti a múlt divatját.

 

A kifutók világa

Könyvünkben ellátogatunk New York, Párizs, Milánó, London, Madrid, Koppenhága, Berlin, Mexikó, Lisszabon, Moszkva, Tokió és még számos város divathetére, ahol a klasszikus és a forradalmi fazonok egyaránt megjelennek. Ezeken keresztül betekintést nyerhetünk a nemzetközi trendekbe és napjaink divatjának legszembeszökőbb részleteibe.

A kötet több mint 20 különböző országból származó divattervező munkáival ismertet meg, akiknek tervei és a részletek kidolgozása során tapasztalható gondossága jól példázza a még kiaknázható kulturális sokszínűséget. Így jó példákat láthatunk arra, hogy a kultúrák közti párbeszéd a divatipart és a hozzá kapcsolódó piacokat is támogathatja. Az oldalak végiglapozása arra kívánja ösztönözni az olvasót, hogy friss szemmel nézzen a divat világára és a benne rejlő végtelen lehetőségekre.

 

Imprint kiadás angol oldalakkal

A könyv elsősorban képanyagára épít. A fontosabb szöveges részek, mint például a fejezetkezdő oldalak és a tervezőket bemutató rész magyarul, az albumszerű képes oldalakon a képaláírások azonban angolul szerepelnek.

A kötet kétnyelvű tartalomjegyzéke könnyű eligazodást tesz lehetővé az angol nyelvű képaláírások között.

  

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló