1000 újabb grafikai ötlet

Ismét célkeresztben az egyedi részletek

Szerző: Grant Design Collaborative
Méret: 229 x 229 mm
Terjedelem: 320 színes oldal
Kivitel: cérnafűzött, flexibilis fedél
Megjelenés időpontja:
2009. szeptember

Bolti ára: 6995 Ft
Webshop ár: 5946 Ft
[Megrendelés – Scolar webshop]

 

 

A könyv jelenleg nem rendelhető, helyette hasonló jellegű köteteinket ajánljuk:

1000 termékdesign
1000 üdvözlőlap és meghívó
1000 csomagolásdesign
1000 kereskedelmi grafika
1000 táska, tasak, cédula és címke

Az 1000-es sorozat kötetei a világ más tájain dolgozó grafikusok keze alól kikerülő munkák bemutatásával kitekintést nyújtanak a design aktuális nemzet­közi trendjeire, friss ötleteket, inspirácót adnak ter­vező­grafi­kusnak és megbízónak egyaránt.

 

Nyomattól az ajándékig

Az egyedi kötészeti megoldások és a különleges felületek – amellett, hogy nagyszerű látványt nyújtanak – a nyomtatott anyagot kibontásra váró, izgalmas ajándékká varázsolják. A kötet ismét azokra az apró részletekre és eredeti nyomdai megoldásokra irányítja a figyelmet, amelyek egyedivé, emlékezetessé teszik a grafikai tervet.

 

Több, mint második bőr

A könyv nem csupán az előző kötet témáinak újrafeldolgozása, hanem a grafikai tervezésben rejlő újszerű lehetőségeket felvillantó körkép, amely híven tükrözi az elmúlt évek trendjeit.

Napjainkban egy kifinomultabb – habár még inkább a stratégián alapuló – tervezői megközelítés egyre erősebbé válásának lehetünk tanúi – a nyomtatási technológiák gondos megválasztásától a színvilág kialakításáig számos területen. Az egyszerű kötészeti megoldások, a különleges papírok vagy a szinte észrevétlen dombornyomások hatását a végletekig fokozzák az erőteljes grafikák vagy éppen a szellős, visszafogott kompozíciók. A kézműves elemek megjelenése szintén magától értetődőnek tekinthető a különleges nyomdai és tervezői megoldások eme izgalmas gyűjteményében.

 

Ötletek a nyomdai kivitelezés számos területéről

A könyvben bemutatott 1000 munka hat témakört ölel fel:

  • nyomtatási technológiák,
  • felületnemesítés,
  • formátumválasztás és kötészeti megoldások,
  • a nyomatot kiegészítő szalagok, címkék, matricák,
  • érdekes alapanyagok,
  • egyedi grafikai megoldások.

 

Kinek ajánljuk?

A könyv képanyaga a nyomdatechnikában és a kötészetben rejlő kreatív lehetőségekre fokuszál, így haszonnal forgathatja mindenki, aki kiadványait különlegessé, emlékezetessé szeretné tenni.

A kötet segítségére lehet tervezőgrafikusoknak, nyomdáknak és marketing-szakembereknek az ötletelésben és a kreatív elképzelések végső formába öntésében.

 

Imprint kiadás angol oldalakkal

E kiadvány rendkívül gazdag és változatos képi anyagával elsősorban a vizualitásra épít, így csak minimális szöveges információt tartalmaz. Ennek köszönhetően lehetséges a könyv – az eredeti angol nyelvű változatnál kedvezőbb árú – ún. imprint kiadása, amelyben csak a téma megértéséhez feltétlenül szükséges szöveges oldalak magyar nyelvűek.

A kötet kétnyelvű tartalomjegyzéke könnyű eligazodást tesz lehetővé az angol nyelvű fejezetkezdő oldalak között.

A kevésbé fontos szöveges részek – pl. a többnyire nemzetközi alkotók és megrendelők megnevezése – angol nyelvűek maradtak.

 

A sorozat könyvei

Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban
Scolar Webshop - vásároljon 20% kedvezménnyel online könyvesboltunkban

Scolar könyvajánló